Совети

Пред / после: реновирана кујна со помалку од 5000 евра

Пред / после: реновирана кујна со помалку од 5000 евра



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Во овој стан, работата се состоеше од здружување на четири сервисни простории и нивна трансформација во мал трисобен стан. Агенцијата Ло Архитекти, затоа, целосно го реновираше овој ентериер. На страната на кујната, таа се определи за многу светла отворена кујна со многу простор за складирање што се отвора кон пријатна дневна соба. Површина: 15м² за кујна и 25м² за дневна соба Буџет: 4500 € ХТ за новата кујна и нејзината инсталација

Оптимизирање на осветленоста на собата

Пред: Дневната соба имаше висок прозорец, кој донесе многу природна светлина во собата. Всушност, тоа беше составено од неколку сервиси за спални соби кои требаше да се претворат во дневна соба и отворена кујна што се отвора кон убедлива дневна област.

По: Поставени се стаклени блокови поплочени во поткровјето на обичните области за да се донесе повеќе светлина во кујната.

Белата боја на елементите во кујната исто така го поддржува овој ефект и дава чувство дека просторијата е уште повисока под таванот. Theидовите исто така се обоени во бела боја.

Преиспитувајќи ја ергономијата на кујната

Пред: Сопственикот сакаше да има многу простор за складирање, особено во неговата кујна, за да може лесно да го изнајми својот имот. Се наметна тешкотија: вентилацијата на аспираторот беше тешко да се скрие.

По: Новата кујна во овој стан е моделот Абстракт од Икеа, во бела лак. Покрај многуте многу дизајнерски шкафови за складирање затоа што без рачки, има долг работен лист, прскалка од нерѓосувачки челик и неколку уреди за домаќинство. Мал, но оптимизиран и компактен простор кој може да складира максимум прибор и садови.

Реновирање на дневната соба

Пред: Главната тешкотија на локацијата е враќање на дренажата на водата од зградата.

Затоа архитектите морале да го поминат одводот од водата од кујната преку дебелината на подот за да стигнат до падот на зградата.

По: Кујната е целосно отворена за дневната соба, така што ќе можете да имате посебна кујна од дневната област, но во голема дневна соба, која исто така служи како трпезарија.

Сепак, мал централен остров ви овозможува да создадете област за јадење, доколку сакате дневната соба да остане место посветено на релаксација, додека дизајнерското осветлување го истакнува елегантниот стил на просторот.

Агенцијата се погрижи за отстранување на постојните подови, а потоа и за поставување на нов цврст даб паркет.

За повеќе информации, посетете ја веб-страницата на агенцијата Ло Архитекти