Информации

Пред / после: шик етничка декорација за приземјето

Пред / после: шик етничка декорација за приземјето


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Инсталирани неколку години во оваа куќа на Beaujolais, сопствениците сакаа да ја организираат својата дневна соба од 60 м2 на приземјето на поинаков начин. Тие тогаш ја повикаа Моргане Декомбл, дизајнер на ентериер, да им помогне во овој проект. Површина: 60 ​​м2 вклучувајќи кујна од 15 м2, дневна соба од 40 м2 и влез од 4 м2. Буџет: 10.000 € за работи и додатоци. Работи извршени од сопствениците. Архитект: Morgane Decomble Со такво живеалиште, понекогаш е тешко да се оптимизираат колку што е можно достапните квадратни метри. Сопствениците на оваа прекрасна куќа, исто така, оставија впечаток дека имаат непотребен простор, излишен квадратни метри што не знаеја како да го искористат. При нејзината прва посета, дизајнерот на ентериер покрена проблем со локацијата: дневната соба и трпезаријата мораа да бидат преместени неколку метри за да се пополни просторот оптимално. Еден услов за оваа честа патничка: шик етничка декорација. Покрај тоа, како добри DIYers, сопствениците ја извршуваа самата работа следејќи ги плановите и индикациите дадени од дизајнерот на ентериер.

Пред: голем, слабо оптимизиран приземје

Во оваа голема дневна соба од 60 м2, коегзистираат влезната сала, дневна соба, трпезарија и кујна. И покрај ова, овој голем приземје веднаш остава впечаток на празнина, не многу топол. Нема врска помеѓу дневната соба и влезот и се чини итно да се оптимизира просторот на оваа дневна соба, дури и ако тоа значи преиспитување на локацијата на дневната соба и трпезаријата. Влезот мора да биде обележан за да се обезбеди флуидност и континуитет во шик етничката декорација толку многу сакана од сопствениците.

ПРЕД: празни и слабо оптимизирани простори што го прават ефектот на празна дневна соба, не многу жива и не многу убедлива.

ПРЕД: кујна со мал простор за складирање и каде е тешко да се преместите.

Декориран влез отворен за дневната соба

За да го обележи влезот од 4 м2, дизајнот на ентериер избра да го обои црно. Застрашувачка пристрасност, но има мал ефект и визуелно го ограничува просторот без да го задуши. Беа додадени се бела конзола и големо огледало во природно дрво за да се обезбеди влезот и да се иницира етничка шик атмосфера на остатокот од дневната соба. Тогаш беше редизајнирана локацијата на шоуто. Цел: пополнете го впечатокот за празнина што го имавме од влезот со веднаш инсталирање во визуелното поле на посетителите софи на шоуто. Овој начин на оптимизирање на просторот, тогаш ќе ослободи простор за преуредување на остатокот од престојот.

ПОВЕ :Е: шик и трезен влез во црно и бело што веднаш се дава на дневната соба. Идовите насликани во црна и сива боја го затегнуваат просторот за поудобна и пријатна атмосфера.

Трпезарија за етнички шик

Со движење на дневната соба на неколку метри, дизајнерот на ентериер исто така можеше да ја разгледа локацијата на трпезаријата, сега инсталирана во аголот на дневната соба. Се чува семејната маса во цврсто дрво, но сега е комплетирана со бели столици со лесен дизајн кои создаваат изненадувачки контрастен ефект, во духот на посакуваната украсна етничка шик. Една мала палма, исто така, беше ставена во близина на прозорецот за да донесе зеленило и, кој знае, да ги разнесе сопствениците на нови идеи за патувања.

ПОВЕЕ: трпезарија со етнички шик и дизајнерски изглед, со овие дизајнерски столчиња и ова големо сликање на слон.

Создадена е нова област за релаксација

Откако ќе се преселат дневната соба и трпезаријата, може да се создаде пријатно место пред каминот. Сега, две кревети во боја и коцка стаорци ве покануваат на мрзеливост. Сопствениците можат да читаат топло, пред добар оган, притоа внимавајќи на малите садови што вриеат во кујната.

ПОВЕЕ: пријатна и релаксирачка просторија, помеѓу трпезаријата и кујната, за читање покрај пожарот.

Ревидирана кујна

За да се заврши оваа реорганизација во стил, кујната од 15 м2, исто така, имаше корист од нов удар. Чистата бела работна плоча е префрлена и залепена на theидот за да се направи простор за нови модули за складирање на спротивната партиција. Ниша над работната плоча е исто така ископана за да ја смести машината за кафе. За овој простор, моравме да се справиме со некои постојни мебел и да ги завршиме со нови места за складирање. Резултатот: добро осмислен распоред по пониска цена.

ПОВЕЕ: модерна, освежена кујна, полна со модули за складирање.


Видео: Darko Lazić zapevao posle 3 meseca pred 1000 ljudi (Јули 2022).


Коментари:

  1. Docage

    It is the very valuable answer

  2. Lane

    Вие не сте во право. Сигурен сум. Write in PM, we will discuss.

  3. Trey

    I apologise, but, in my opinion, you commit an error. Јас предлагам да разговара.



Напишете порака